Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Heverőt szeretnél választani?

Heverőt szeretnél választani?

Heverőt választani igazán egyszerű… Vagy mégsem?

Akkora a választék, hogy bizony jól meg kell gondolnunk, milyen szempontokat kell figyelembe venni!

Egy jól megválasztott heverő remekül passzol a gyerekszobába, vagy kitűnően funkcionál, mint vendégágy, ideális akár hétvégi házba is. Napközben kényelmesen üldögélhetünk, pihenhetünk rajta, éjszaka pedig megfelel az alváshoz. Mindezt helytakarékosan, hiszen szinte mindegyik rendelkezik ágyneműtartóval, amiben sok mindent elrejthetünk.

Nézzük, hogyan kezdjünk neki a megfelelő heverő kiválasztásának!

Heverő vagy ágykeret? Mi a különbség?

 

Habár a heverőt sokszor ágyként használjuk, a heverők és az ágykeretek nem egyformák. A különbséget talán úgy lehet a legegyszerűbben megfogalmazni, hogy az ágykerethez szükség van még egyéb összetevőkre (ágyrács, matrac), a heverő viszont már önmagában funkcionál. Az ágykeretek készülhetnek fából, fémből, lehetnek festettek vagy kárpitozottak. Ehhez kell ágyrácsot és matracot választani. Itt sokkal nagyobb választék adódik a matracokból, amit az ágykerettől függetlenül bármikor külön kicserélhetünk. Ezt érdemes megtenni, ha a matrac elhasználódott vagy például megváltoztak az alvási szokásaink, esetleg egészségügyi okok ezt indokolják (például derék- vagy hátfájdalom).

A heverő ezzel szemben már együtt jár a hozzá való matraccal, egységesen van kárpitozva.

 

Mi alapján válasszunk?

 

Nézzük, mik a legfontosabb tényezők a heverő kiválasztásakor!

Méret

Nézzük meg, hova is kerül a heverő. Itt fontos, hogy az adott helyiségben mekkora hellyel rendelkezünk. Ne felejtsük el, hogy a heverők kompakt állapotban érkeznek! Többnyire nem lehet őket elemeikre szedni, tehát jól meg kell gondolni, hogy a nyílászárókon és folyosókon hogyan jutunk be vele.

Egy heverő akár 2,5 m hosszú is lehet, de többnyire 2 m az általánosan használt méret. Szélessége 90 cm-től indul. Egy 110 cm széles heverőn már kényelmesen lehet aludni. Ha 2 heverőt egymás mellé teszünk, akár franciaágy méretű alvóalkalmatosságot is kaphatunk.

Itt említeném meg, hogy ha sarokheverőt választunk, érdemes a szoba adottságait figyelembe venni! Nem mindegy ugyanis, hogy jobbos vagy balos heverőt viszünk haza…

Ugyanígy érdemes átgondolni az ágyneműtartó nyitását is!

 

Mi a célunk a heverővel?

 

Ha mindennapos alvásra szánjuk, érdemes mindenképpen beruházni egy drágább darabra. Ez egyrészt tartósabb a minőségi alapanyagok miatt, valamint megfelelő kényelmet nyújt éjszakánként.

Ki fogja használni? Vegyük számításba a használója testi adottságait, magasságát, súlyát! Idősebbeknek ezen felül hasznos lehet, ha magasabb fekvőfelülettel rendelkező heverőt választunk, így könnyebb a leülés és a felkelés róla.

Egyes heverők fejrészét külön is állíthatjuk, így a napközbeni pihenéshez, olvasáshoz is tökéletes.

Stílus és funkció

A kellemes hangulat érdekében mindenképp olyan heverőt válasszunk, ami illik hozzánk és a lakás többi bútorához is.

Rengeteg kárpit közül választhatunk. Ma már nem csak az anyag és a szín adhat egyedi felületet. Kaphatóak nagy kopásállóságú kárpitok, ha magas az igénybevétel, vagy akár karmolásálló szövet is, ha kiskedvencünk „kanapélakó”. Lehet mintás vagy egyszínű. Egy-egy más árnylatú oldallal vagy párnával feldobhatjuk a szoba hangulatát.

Az oldalfalas, vagy a sarokheverők védik a falat az koszolástól, valamint kényelmet biztosítanak.

Az ágyneműtartó nagyon praktikus lehet. Bármit elrejthetünk benne, és könnyen elő is szedhetjük. Vannak heverők, amik teleszkópos megoldással nyithatók, ez nagyban megkönnyíti a használatukat.

Ha ezen felül bármi kérdésed lenne a megfelelő kanapé kiválasztásával kapcsolatban, keress minket üzleteinkben vagy egyéb elérhetőségeinken!

 

Keresés