Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Öt ok arra, hogy miért fektessünk be egy jó matracba

Öt ok arra, hogy miért fektessünk be egy jó matracba

Azt mondják, hogy az új matrac minőségét ár–érték aránynak megfelelően kell megválasztani.  Amikor eljön az ideje befektetni, kezdjünk-e habozni: tényleg megéri?

 

 

1. A jó matrac lehetővé teszi a zavartalan, pihentető alvást


Mindannyian az éjszaka közepén többször felébredünk. Ha egészséges alvásunk van, nem emlékszünk ezekre az ébredésekre, mert csak néhány másodpercig tart. Azonban, ha a mikro ébredések után nem tudunk vissza aludni, megint elveszítjük az alvás minőségét és reggel fáradtan és álmosan kelünk fel. Az éjszakai ébredésnek számos oka van: gyakori stressz, egészségügyi problémák, rossz alvási higiénia. A leggyakoribb oka az éjszakai ébredéseknek a magas levegő hőmérséklet, (ebben az esetben javasoljuk a hőszabályozó habos matracainkat - Polargel vagy Thermogel), vagy egy kényelmetlen régi matrac a kiváltó ok, amelyen forgolódunk és felébredünk.


2. A jó matrac garantálja az energiát kora reggel

Talán nem ritka, hogy reggel, úgy ébredtél mintha megvertek volna? Ez akkor történik, ha egy kellemetlen matracon alszunk, ami nem felel meg az igényeinknek. Ha a matrac túl puha, túlzottan belesüllyedünk és a gerinc hajlott állapotban van, ami miatt reggel fájdalmat érzünk a gerincben és a mellüregben. Ha túl kemény a matrac, a test alsó része nem tud egészséges mértékben belesimulni a matracba, így fájó gerinccel ébredünk. Mindkét esetben fáradtak és álmatlanok vagyunk. Fentiekkel ellentétben egy jó matrac rugalmasan alkalmazkodik a test vonalához és a felvett alvó helyzethez, így nem fogunk felébredni és minden alkalommal feszültség nélkül, pihenten ébredünk.


3. A jó matracok jobb higiéniát kínálnak

A modern, kiváló minőségű matracok levehető, mosható huzattal rendelkeznek. Speciális alapanyagokat, bevonatokat használunk egyes huzatok előállításához, elősegítve az egészséges és higiénikus alvást. Például az ezüst-ionizált ezüst bevonat hatékonyan csökkenti a baktériumok kialakulását a matracban. A Lyocell huzat természetes nyírfa cellulóz felhasználásával készül, mely antiallergén és antibakteriális, így alkalmas az allergiában szenvedőknek. A természetes illóolajokkal impregnált levendula és eukáliák hatékony védelmet nyújtanak a mikroorganizmusokkal szemben.


4. A jó matrac pihenést biztosít a gerincnek és csökkenti az esetleges rehabilitáció költségeit

A jó matracra fordított kiadás egy olyan befektetés, amely minimalizálja a kezelésre és a rehabilitációra fordított kiadások kockázatát. A gerincbetegségek az utóbbi évtizedekben gyakrabban fordulnak elő, talán nevezhetjük őket a 21. század pestisének is, amely főként a mozgásszegény életmód és a túlzott számítógép és TV előtt töltött óráknak köszönhető. A statisztikák azt mutatják, hogy az egyéneknél több mint 45 éves korig a betegszabadságok leggyakoribb oka a gerincbetegség, amelyek 15% -a ideiglenes munkaképtelenséget okoz. Természetesen nem kerülhetjük el az ülő munkát, de ne felejtsük el a mozgás szükségességét. Ezért fontos, hogy a gerinced legalább éjjel pihenjen. A megfelelően kiválasztott matrac biztosítja a gerinc számára a tökéletes pihenést éjjel.


5. A jó matrac garantálja a hosszú élettartamot

A matracok nem örök életűek (különösen higiéniai okokból). Vásároljon egy jó matracot és ahhoz egy megfelelő rácsot, amely biztosítékot nyújt, hogy az elkövetkező tíz évben nem kell foglalkozni cserével vagy új matrac vásárlásával. Próbáljuk ésszerű ráfordításként kezelni akár (az egyszeri magasabb összeget is) egy minőségi matrac esetében a vételárat osztva a használati napok számával.

Tartalomhoz tartozó címkék: Minta címke

Keresés